Spotkanie branżowe w Warszawie

W dniu 5 listopada 2025 roku w Warszawie odbyło się spotkanie przedstawicieli Krajowej Sekcji Przemysłu Mięsnego i Tłuszczowego NSZZ „Solidarność” z reprezentantami organizacji pracodawców z branży mięsnej. Stronie „Solidarności” przewodniczył szef Sekretariatu Zbigniew Sikorski, a stronie Pracodawców Witold Choiński, Prezes Związku Polskie Mięso.

Spotkanie było okazją do omówienia szeregu trudnych kwestii dotyczących sytuacji w zakładach pracy, relacji pomiędzy stroną związkową a pracodawcami oraz wyzwań stojących przed branżą spożywczą.

W toku rozmów podkreślono znaczenie dialogu dwustronnego na poziomie zakładowym oraz potrzebę dalszej współpracy w rozwiązywaniu problemów bieżących.

Ze strony związkowej w spotkaniu wzięli udział Martyna Łasek (Sokołów SA), Anna Radziszewska (Animex Food – oddział w Iławie), Krzysztof Potomski i Grzegorz Chiliński (Animex Foods – Morliny), Krzysztof Prawdzik (Animex Foods – oddział w Ełku), Adam Urbański i Mirosław Szymański (Animex Foods – Agryf Szczecin).

Media społecznościowe: