Z wizytą w Stock Polska sp. z o.o. w Lublinie
14 lutego przewodniczący Sekretariatu spotkał się z członkami NSZZ „S” w Stock Polska sp. z o.o. w Lublinie. Rozmawiano o działaniach podejmowanych przez Komisję Krajową,…
Spotkanie z przedstawicielami Krajowej Sekcji Hotelarstwa i Gastronomii
Przewodniczący Sekretariatu spotkał się 13 lutego w Warszawie z przedstawicielami Krajowej Sekcji Hotelarstwa i Gastronomii. W posiedzeniu uczestniczyła także Barbara Surdykowska z Biura Eksperckiego, Dialogu…
Spotkanie członków Trójstronnego Zespołu Branżowego
W dniu 8 lutego 2019 roku w Warszawie, w siedzibie Komisji Krajowej odbyło się spotkanie członków Trójstronnego Zespołu Branżowego strony społecznej . Omówiono zagadnienia, które…
Organizowanie związków zawodowych – spotkanie w Warszawie.
6 lutego 2019r., w Warszawie odbyło się spotkanie komisji doradczej Centrum Organizacji Związków Zawodowych ( COZZ ). COZZ to fundacja utworzona w Polsce w wyniku…
Przemysł 4.0 i zmiany technologiczne w sektorze spożywczym – związkowe warsztaty
W dniach 4-6 luty 2019 roku w Kopenhadze w gronie ekspertów i partnerów społecznych dyskutowano o szansach, zagrożeniach i wyzwaniach związanych z tempem zmian technologicznych,…
Europejski Komitet Dialogu Społecznego w Sektorze cukru
W dniu 30 stycznia odbyło się plenarne posiedzenie Europejskiego Komitetu Dialogu społecznego w sektorze cukru. Głównym tematem obrad była trudna sytuacja na rynku cukru poz…
Narodowy Holding Spożywczy. Rozmowa z przedstawicielami Ministerstwia Rolnictwa
18 stycznia przewodniczący Krajowego Sekretariatu Zbigniew Sikorski oraz Zbigniew Jezierski, Piotr Petera i Stanisław Lubaś z Komisji Zakładowej NSZZ „Solidarność” w Krajowej Spółce Cukrowej rozmawiali…
WZD Krajowej Sekcji Przemysłu Mleczarskiego Spirytusowego i Koncentratów Spożywczych
W dniach 9 -11 stycznia w Koszelówce odbyło się WZD Krajowej Sekcji Przemysłu Mleczarskiego Spirytusowego i Koncentratów Spożywczych. W spotkaniu oprócz delegatów wzięli udział zaproszeni…
Spotkanie opłatkowe sekretariatów i sekcji branżowych
7 stycznia w Historycznej Sali BHP w Gdańsku przedstawiciele sekretariatów i sekcji branżowych spotkali się z członkami Prezydium Komisji Krajowej NSZZ Solidarność na tradycyjnym opłatku. Przewodniczący Komisji…
Posiedzenie Krajowej Sekcji Pracowników Przemysłu Mięsnego, Drobiarskiego i Tłuszczowego w Kruszwicy
W dniach 17-18 grudnia w Kruszwicy odbyło się posiedzenie Rady Krajowej Sekcji Pracowników Przemysłu Mięsnego, Drobiarskiego i Tłuszczowego NSZZ Solidarność, oraz spotkanie opłatkowe rady. Członkowie rady…