Konferencja „Na rzecz wzmocnienia bazy przemysłowej w Europie”
W dniu 9 października 2019 r. w Brukseli odbyła się konferencja „Na rzecz wzmocnienia bazy przemysłowej w Europie.” Dyskutowano na temat kierunków przekształcania przemysłu UE…
Europejskie Rady Zakładowe jako narzędzie organizowania się pracowników
W dniach 9-11 października 2019 we Florencji, EFFAT wspólnie z ETUI (Europejski Związkowy Instytut Szkoleniowy) zorganizował warsztaty szkoleniowe dla przedstawicieli Europejskich Rad Zakładowych. Miejsce zostało…
WZD Krajowej Sekcji Przemysłu Cukierniczego, Młynarskiego i Piekarniczego
W dniach 30 wrzesień – 2 październik w Majerczykówce, gmina Poronin, odbyło się sprawozdawczo – wyborcze Walne Zebranie Delegatów Krajowej Sekcji Przemysłu Cukierniczego, Młynarskiego i…
Apel Rady Krajowej Sekcji Przemysłu Mleczarskiego Spirytusowego i Koncentratów Spożywczych w sprawie wyborów parlamentarnych 13.10.2019 r
Na posiedzeniu Rady Krajowej Sekcji Przemysłu Mleczarskiego Spirytusowego i Koncentratów Spożywczych NSZZ „Solidarność” w Rydzynie w dniu 24.09.2019 r uchwalono apel wzywających członków Związku zrzeszonych…
Posiedzenie Rady Krajowej Sekcji Przemysłu Mleczarskiego, Spirytusowego i Koncentratów Spożywczych NSZZ „Solidarność”
W dniach 23-25.09.2019 r. w Rydzynie odbyło się posiedzenie Rady Krajowej Sekcji PMSiKS NSZZ „Solidarność”. Dyskutowano o bieżącej sytuacji w poszczególnych zakładach pracy. Przewodniczący Rady…
Solidarna „Solidarność” w Oetker Decor w Płocku
25 września odbyły się uzupełniające wybory przewodniczącego organizacji zakładowej NSZZ „Solidarność w płockiej fabryce Dr. Oetker Dekor. Ku zaskoczeniu pracowników zarząd firmy nie wyraził zgody…
Zawody sportowe w Złotowie
Członkowie Stowarzyszenia RAZEM DLA SPORTU NSZZ „Solidarność” zorganizowali w dniu 19 września zawody rekreacyjne dla delegatów Krajowej Sekcji Pracowników Przemysłu Mięsnego, Drobiarskiego i Tłuszczowego NSZZ…
WZD Sekcji Przemysłu Mięsnego, Drobiarskiego i Tłuszczowego
W dniach 18-19 września 2019 roku, w miejscowości Złotowo, odbyło sięWalne Zgromadzenie Delegatów Krajowej Sekcji Pracowników PrzemysłuMięsnego, Drobiarskiego i Tłuszczowego NSZZ „Solidarność”.Zebranie było połączone z…
Szkolenie w Kobylnikach k/Kruszwicy
W dniach 16-18 września 2019 r. Sekretariat Przemysłu Spożywczego NSZZ „Solidarność” po raz kolejny przeprowadził szkolenie „Rozwój Związku” zorganizowane dla jego członków przez Dział Szkoleń…
Europejskie Rady Zakładowe – konferencja ETUC
W dniach 11-12 września 2019 roku w audytorium Domu Międzynarodowych Związków Zawodowych w Brukseli odbyła się doroczna konferencja poświęcona działaniu Europejskich Rad Pracowniczych. Tym razem…