Konferencja „Na rzecz wzmocnienia bazy przemysłowej w Europie”

W dniu 9 października 2019 r. w Brukseli odbyła się konferencja „Na rzecz wzmocnienia bazy przemysłowej w Europie.” Dyskutowano na temat kierunków przekształcania przemysłu UE…

Czytaj więcej...

Europejskie Rady Zakładowe jako narzędzie organizowania się pracowników

W dniach 9-11 października 2019 we Florencji, EFFAT wspólnie z ETUI (Europejski Związkowy Instytut Szkoleniowy) zorganizował warsztaty szkoleniowe dla przedstawicieli Europejskich Rad Zakładowych.  Miejsce zostało…

Czytaj więcej...

WZD Krajowej Sekcji Przemysłu Cukierniczego, Młynarskiego i Piekarniczego

W dniach 30 wrzesień – 2 październik w Majerczykówce, gmina Poronin, odbyło się sprawozdawczo – wyborcze Walne Zebranie Delegatów Krajowej Sekcji Przemysłu Cukierniczego, Młynarskiego i…

Czytaj więcej...

Apel Rady Krajowej Sekcji Przemysłu Mleczarskiego Spirytusowego i Koncentratów Spożywczych w sprawie wyborów parlamentarnych 13.10.2019 r

Na posiedzeniu Rady Krajowej Sekcji Przemysłu Mleczarskiego Spirytusowego i Koncentratów Spożywczych NSZZ „Solidarność” w Rydzynie w dniu 24.09.2019 r uchwalono apel wzywających członków Związku zrzeszonych…

Czytaj więcej...

Posiedzenie Rady Krajowej Sekcji Przemysłu Mleczarskiego, Spirytusowego i Koncentratów Spożywczych NSZZ „Solidarność”

W dniach 23-25.09.2019 r. w Rydzynie odbyło się posiedzenie Rady Krajowej Sekcji PMSiKS NSZZ „Solidarność”. Dyskutowano o bieżącej sytuacji w poszczególnych zakładach pracy. Przewodniczący Rady…

Czytaj więcej...

Solidarna „Solidarność” w Oetker Decor w Płocku

25 września odbyły się uzupełniające wybory przewodniczącego organizacji zakładowej NSZZ „Solidarność w płockiej fabryce Dr. Oetker Dekor. Ku zaskoczeniu pracowników zarząd firmy nie wyraził zgody…

Czytaj więcej...

Zawody sportowe w Złotowie

Członkowie Stowarzyszenia RAZEM DLA SPORTU NSZZ „Solidarność” zorganizowali w dniu 19 września zawody rekreacyjne dla delegatów Krajowej Sekcji Pracowników Przemysłu Mięsnego, Drobiarskiego i Tłuszczowego NSZZ…

Czytaj więcej...

WZD Sekcji Przemysłu Mięsnego, Drobiarskiego i Tłuszczowego

W dniach 18-19 września 2019 roku, w miejscowości Złotowo, odbyło sięWalne Zgromadzenie Delegatów Krajowej Sekcji Pracowników PrzemysłuMięsnego, Drobiarskiego i Tłuszczowego NSZZ „Solidarność”.Zebranie było połączone z…

Czytaj więcej...

Szkolenie w Kobylnikach k/Kruszwicy

W dniach 16-18 września 2019 r. Sekretariat Przemysłu Spożywczego NSZZ „Solidarność” po raz kolejny przeprowadził szkolenie „Rozwój Związku” zorganizowane dla jego członków przez Dział Szkoleń…

Czytaj więcej...

Europejskie Rady Zakładowe – konferencja ETUC

W dniach 11-12 września 2019 roku w audytorium Domu Międzynarodowych Związków Zawodowych w Brukseli odbyła się doroczna konferencja poświęcona działaniu Europejskich Rad Pracowniczych. Tym razem…

Czytaj więcej...