„Warto tu być” – za nami XXV Spartakiada Sekretariatu

Po dwóch dniach zaciekłej rywalizacji, wczoraj wieczorem odbyła się w Ostrowie dekoracja zwycięzców 25. Spartakiady Przemysłu Spożywczego NSZZ „Solidarność”. W klasyfikacji generalnej zwyciężyła drużyna „Solidarności” z Animexu Morliny.

Tegoroczna impreza odbyła się od piątku 31 maja do 2 czerwca, w nadbałtyckim Ostrowie. Rywalizowali przedstawiciele niemal dwudziestu zakładów pracy. Zmierzyli się w turniejach piłki nożnej, siatkówki, biegach przełajowych, tenisie stołowym, rzucie lotką, grze w bule, rzutach do kosza i sztafecie rekreacyjnej.

Jak wspomniano powyżej najlepszą drużyną Spartakiady został team Animexu Morliny. Na drugim miejscu podium uplasowali się zawodnicy Animex-u Ełk, zaś trzecie miejsce przypadło w tym roku drużynie Nestle Kalisz.

Tu wszyscy są wygrani

Podczas dekoracji Zbigniew Sikorski, przewodniczący Rady Sekretariatu Przemysłu Spożywczego i Rolnictwa NSZZ „Solidarność”, podziękował za zaangażowanie niemal pięciuset zawodnikom biorącym udział w rozgrywkach. – Tak duża liczba zawodników to dla nas, organizatorów ogromne zobowiązanie i wyzwanie na przyszłość. W sporcie jest tak, że nie wszyscy wygrywają. Natomiast zawsze powtarzam, że Ci, którzy tu przyjechali, już właściwie wygrali. Warto startować i warto tutaj być – powiedział Zbigniew Sikorski.

Dziękujemy za fantastyczną organizację WSZYSTKIM zaangażowanym w nią członkom Sekretariatu, gratulujemy Uczestnikom i do zobaczenia za rok!!!

Więcej informacji na: https://www.tysol.pl/a122577-za-nami-pierwszy-dzien-spartakiady-przemyslu-spozywczego-nszz-s-fotorelacja?fbclid=IwZXh0bgNhZW0CMTEAAR1AkiJNIg7TNK2LbRI9zN46BwpEpnc-iK28QYY-rJ816LPQUd_wmye8gBQ_aem_ARX0wnLmIe3fEUZNf-Q_lPOqTP9e2IaUbCWj3OaDT-pTnylLiIFsGgv2xVcM2HQptxN9xHXH2NE1clZ7vhOUPRi2