XXIII Międzynarodowa Spartakiada Przemysłu Spożywczego „Solidarność” już za nami

W dniach 21 i 22 czerwca w Ostrowie Pieckowskim pod Morągiem odbywała się XXIII Międzynarodowa Spartakiada Przemysłu Spożywczego „Solidarność”. Gośćmi Spartakiady byli chorwaccy przyjaciele Solidarności ze związku zawodowego PPDIV-a z firmy Jamnica. W dwudniowych zawodach wzięło udział blisko 350 uczestników z 17 zakładów pracy. Rywalizacja odbywała się w 12 konkurencjach. Zwycięzcy otrzymali pamiątkowe puchary, medale, dyplomy i nagrody. Walka o zwycięstwo drużynowe toczyła się do ostatnich minut.

Puchar za zwycięstwo w klasyfikacji generalnej ufundowany przez Przewodniczącego Komisji Krajowej NSZZ „Solidarność” Piotra Dudę trafił do reprezentantów – SPC Warszawa. Puchar Zastępcy Przewodniczącego KK ds. branż zdobyła druga drużyna na podium – Animex Morliny. Trzecie miejsce i puchar Przewodniczącego Zarządu Regionu Warmińsko-Mazurskiego NSZZ „Solidarność” zdobyła drużyna Mieszko Racibórz.

To był dobry czas sportowej rywalizacji, odpoczynku i zabawy, a także integracji i wymiany doświadczeń, czas ładowania akumulatorów do dalszej pracy.

Serdeczne podziękowania dla wszystkich zaangażowanych w jej przygotowanie i przeprowadzenie, za trud i wysiłek. Podziękowania dla sponsorów i fundatorów nagród, dla Tygodnika Solidarność za patronat medialny, dla Pani Agnieszki Kurczewskiej – Wójt Gminy Piecki za patronat honorowy a dla wszystkich uczestników za wytrwałość, zdrową rywalizacje i emocje towarzyszące do końca zawodów.