Turniej piłkarski im. Dariusza Jaciuka

12 listopada br. w Hali Sportowej im. Zdzisława Krzyszkowiaka w Sierpcu odbył się X Halowy Turniej Piłki Nożnej im. Dariusza Jaciuka zorganizowany przez Krajowy Sekretariat Przemysłu Spożywczego NSZZ „Solidarność”.

W turnieju wzięło udział pięć drużyn piłkarskich. Pierwsze miejsce zajęli piłkarze z Organizacji Zakładowej NSZZ „S” w bieruńskim zakładzie Danone. Drugie miejsce przypadło drużynie Solidarności w firmie Zentis z Żelkowa. Na trzecim stopniu podium stanęli piłkarze należący do Solidarności w OSM Sierpc. Czwarte miejsce przypadło drużynie „S” w Browarze Namysłów, piąte zaś reprezentantom „S” z Nestle Winiary Kalisz.

Tytuł najlepszego strzelca przypadł zaś Mateuszowi Zamojdzie, który podczas zawodów strzelił aż 11 bramek. Natomiast najlepszym bramkarzem turnieju okazał się Filip Dobrasiak.

W tym roku X Halowy Turniej w Piłce Nożnej im. Dariusza Jaciuka został zorganizowany z okazji Święta Niepodległości i pod Honorowym Patronatem Burmistrza Miasta Sierpc. Mecze były do końca bardzo emocjonujące. Zwyciężyła drużyna Danone, która na tą wygraną w pełni zasłużyła. Zawodnicy już umówili się na przyszły rok. Także w 2023r. zagramy ponownie – komentował Zbigniew Sikorski, przewodniczący Sekretariatu.