Podwyżki również w Bonduelle Polska

W dniu 3.02.2022r. podpisano, uzgodnione podczas rozmów prowadzonych przez miesiąc styczeń, porozumienie Komisji Zakładowej NSZZ „Solidarność” działającej w Bonduelle z dyrekcją firmy.

„Jesteśmy zadowoleni zarówno z przebiegu jak i wyniku negocjacji – mówi Marcin Motyka z KZ „Solidarność” – Wynegocjowane podwyżki są na satysfakcjonującym nas, pracowników, poziomie. W naszym przypadku równie ważny jest pakiet dodatkowy, który pracodawca zapewnia pracownikom. Kwestie dodatkowych ubezpieczeń, odpraw i benefitów. To wszystko składa się na obraz firmy, która istotnie dba o swoich pracowników. Oby tak dalej.”

Ze świadczeń dodatkowych, do których mają prawo pracownicy Bonduelle, szczególnie warto wspomnieć o ochronie ich rodzin na wypadek śmierci pracownika, często głównego akcjonariusza domowego budżetu. W takiej sytuacji rodzina może liczyć, nie wliczając zapisów kodeksowych, na środki z tytułu dodatkowego ubezpieczenia jak również odprawę pośmiertną w wysokości 24-miesięcznych pensji.