Temat Układów Zbiorowych Pracy – kolejne szkolenie dla członków Sekretariatu

W dniach 2-3 września 2021r., w Spale, odbyło się szkolenie  „Układy Zbiorowe Pracy” zorganizowane przez Krajowy Sekretariat Przemysłu Spożywczego „S”. Szkolenie prowadził Jan Plata Przechlewski,  trener KK NSZZ „Solidarność”. W szkoleniu wzięli udział członkowie Związku z Organizacji Zakładowych NSZZ „S” zrzeszonych w Sekretariacie oraz Emilia Janicka koordynator IUF na Polskę. Szkolenie miało bardzo ciekawy przebieg. Oprócz informacji przekazywanych  przez trenera, pomiędzy uczestnikami rozwinęła się żywa dyskusja, co owocowało bogatą wymianą doświadczeń i przeniosło warsztaty również na grunt praktyczny. W trakcie szkolenia udzielono poparcia dla strajkujących Pracowników Nabisco. Od sierpnia, w trzech fabrykach tego koncernu produkujących Oreo i krakersy Ritz w Stanach Zjednoczonych, trwa akcja strajkowa. Więcej informacji na ten temat, można znaleźć tutaj:

https://www.huffpost.com/entry/nabisco-workers-on-strike_n_611c099fe4b0e5b5d8e3c600?fhm&fbclid=IwAR05_InSsG_CfhTjcpQIFqPNHIB5ZopgxxM4l5de7Q8-Shsp7nRPYYKFQ10

Media społecznościowe: