Wybory w Krajowej Sekcji Przemysłu Mięsnego Drobiowego i Tłuszczowego NSZZ „Solidarność”

W dniach 24-26 maja br., w Ostrowie Pieckowskim, odbyło się spotkanie sprawozdawczo-wyborcze Krajowej Sekcji Pracowników Przemysłu Mięsnego, Drobiarskiego i Tłuszczowego NSZZ „Solidarność”.
Prowadzenie Sekcji nadal pozostanie w rękach Piotra Fabiańskiego, którego jednogłośnie wybrano Przewodniczącym na kolejną pięcioletnia kadencję.

Wice Przewodniczącymi zostali: Martyna Łasek (Sokołów) i Dariusz Głogowski (Agryf Szczecin). W minionej kadencji Sekcja powiększyła się o jedną Organizację Związkową, ciepło przywitano nową organizację z Animex Oddział w Iławie.

Branża mięsna stoi przed olbrzymimi wyzwaniami dotyczącym spadku pogłowia trzody oraz praktykami zmniejszania kosztów przez zarządy firm. Tym ważniejsza jest współpraca organizacji i jeszcze pełniejsza praca związkowa na rzecz pracowników. 

Serdeczne gratulacje oraz powodzenia w pracy związkowej!

Media społecznościowe: